God Is In The Detail's

شیراز
میدان آزادی
09170063004
سوالی دارید؟

انواع سبک های طراحی نمای ساختمان

خانه / وبلاگ / طراحی نما در شیراز / انواع سبک های طراحی نمای ساختمان
انواع سبک های طراحی نمای ساختمان
1402/11/07 0 دیدگاه

مقدمه

زمانیکه یک ساختمان رو می‌بینیم به اولین چیزی که توجه می‌کنیم نمای آن ساختمان است. زمان خرید یا فروش یک ساختمان، مشتری به یک فاکتور توجه ویژه‌ای می‌کند. مشتری، میزان جذابیت دیداری و خلاقانه بودن نمای ساختمان برایش اهمیت بالایی دارد. تمامی هزینه‌هایی که بر روی یک نما انجام می‌گیرند به عنوان سرمایه گذاری محسوب خواهند شد. هزینه درست بر نمای ساختمان علاوه بر زیبایی نما، هنگام فروش بر ارزش آن خواهد افزود. طراح نما باید عمل طراحی را با توجه به سلیقه کارفرما، شرایط محیطی، و سبک معماری ساختمان انجام دهد. در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع سبک های طراحی نمای ساختمان بنویسیم. #اینستاگرام

عناوین

📌 انواع سبک های طراحی نمای ساختمان
📌 انتخاب سبک طراحی نمای ساختمان
📌 عوامل موثر در انتخاب سبک نمای ساختمان
📌 مراحل طراحی سبک نمای ساختمان

انواع سبک های طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان در سبک‌های مختلفی انجام می‌پذیرند که هر کدام از آنها دارای ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد هستند. نمای یک ساختمان می‌تواند مفاهیم زیادی را به شخص انتقال دهد. یک نمای ساختمان علاوه بر اینکه می‌‌تواند نشان‌دهنده سبک معماری آن ساختمان باشد، نشان دهنده فرهنگ و ارزش جامعه‌ نیز هست. جامعه‌ای که آن ساختمان در آن بنا گردیده است. از سبک‌های طراحی نما می‌توان به سبک مدرن اشاره کرد. یکی از محبوب‌ترین سبک‌هایی که در جهان طراحان از آن استفاده می‌کنند سبک مدرن است. تاکید سبک مدرن بر استفاده از خطوط صاف و مصالح مدرن است. تزئینات در این سبک جایگاهی ندارد (تعریف‌سبک‌شناسی).

سبک کلاسیک نوع بعدیست که از جمله سبک‌های محبوب طراحی نمای ساختمان به حساب میاد. تاکید سبک کلاسیک بر استفاده از تزئینات و مصالح باکیفیت است. سبک کلاسیک بر تناسب و تقارن نیز تاکید دارد و به طور معمول از مصالحی مثل چوب، سنگ، گچ، و آهن استفاده می‌کند. سبک طراحی مینیمال نوع بعدیست که یکی از سبک‌های مدرن به حساب می‌آید. سبک مینیمال تاکیدش بر حذف هر گونه تزئینات غیر ضروری است و سادگی را می‌پسندد. مصالحی که در نمای مینیمال مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: فلز، بتن، و شیشه.

سبک سنتی طراحی نما با زیبایی تزئینی مشخص می‌شود. این سبک، از سبک های معماری تاریخی مانند یونانی، رومی و گوتیک الهام گرفته است. این سبک با استفاده از موادی مانند آجر، سنگ و گچ بر تقارن، تعادل و تناسب تأکید دارد. طراحی نما سنتی اغلب دارای جزئیات پیچیده‌ای مانند قالب‌ها، ستون‌ها و پایه‌ها است که باعث ایجاد حس عظمت و ظرافت می‌شود. این سبک معمولا در ساختمان های عمومی مانند موزه‌ها، کتابخانه‌ها و ساختمان‌های دولتی استفاده می‌گردد.

نوع بعدی سبک طراحی نمای ایرانی است. این سبک یکی از سبک‌های سنتی به شمار می‌آید. تاکید سبک طراحی نمای ایرانی بر زیبایی، تناسب، و استفاده از تزئینات است. مصالحی که در نمای ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: کاشی، چوب، آجر، و سنگ که نما را بسیار زیبا می‌کنند. سبک طراحی نمای رومی نمونه‌ای از سبک‌های کلاسیک است. سبکی که توجه آن بر استفاده از ستون‌ها و تزئینات است. نمای روی یکی از سبک‌هاییست که در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. معمولا در نمای این سبک از مصالحی مثل گچ، آهن، و سنگ استفاده می‌کنند.

سبک طراحی نما معاصر با زیبایی شناسی خلاقانه و تجربی آن، ترکیب عناصر سنتی و مدرن برای ایجاد ظاهری منحصر به فرد و متمایز مشخص می‌شود. این سبک با استفاده از موادی مانند چوب، فلز، و شیشه بر خلاقیت، انعطاف پذیری و پایداری تاکید دارد. طراحی نمای معاصر اغلب دارای ترکیبات نامتقارن، رنگ‌های جسورانه و سطوح بافتی است که نمای بیرونی پویا و چشمگیر ایجاد می‌کند. این سبک معمولاً در ساختمان های فرهنگی و آموزشی مانند گالری‌های هنری، تئاترها و دانشگاه‌ها استفاده می‌گردد.

سبک طراحی نمای صنعتی با الهام گرفتن از انقلاب صنعتی و استفاده از مواد اولیه مانند آجر، بتن و فولاد، زیبایی شناسی خام و ناتمام آن مشخص می‌شود. این سبک با استفاده از مواد و بافت‌هایی که هدف و تاریخ ساختمان را منعکس می‌کند، بر اصالت، دوام، و عملکرد تأکید دارد. طراحی نمای صنعتی اغلب دارای پنجره‌های بزرگ، دیوارهای آجری نمایان و لهجه‌های فلزی است که ظاهری ناهموار و کاربردی ایجاد می‌کند. این سبک معمولاً در انبارها، کارخانه ها و آپارتمان‌ها استفاده می‌شود.

سبک طراحی نما بروتالیستی با زیبایی جسورانه و رسا، با استفاده از مواد خام و بدون تزئین مانند بتن، آجر و فولاد مشخص می‌شود. این سبک در اواسط قرن بیستم به عنوان واکنشی به سبک مدرنیستی شیک و مینیمال ظاهر شد. طراحی نما بروتالیست بر حجم و بافت تاکید دارد و از مواد خام و ناتمام برای ایجاد یک نمای بیرونی قدرتمند و با ابهت استفاده می‌کند. این سبک معمولاً در ساختمان های سازمانی مانند دانشگاه‌ها، ساختمان‌های دولتی و پروژه‌های مسکن استفاده می‌شود.

سبک طراحی نما پست مدرن با زیبایی شناسی بازیگوش، ترکیب سبک‌های مختلف معماری، مواد و رنگ ها برای ایجاد ظاهری منحصر به فرد و متمایز مشخص می‌شود. این سبک در اواخر قرن بیستم به عنوان واکنشی به سبک سفت و سخت مدرنیستی ظاهر شد. طراحی نمای پست مدرن بر کنایه، طنز و تضاد تاکید دارد و از عناصر غیرمنتظره و غیر متعارف برای ایجاد یک نمای بیرونی زنده و پویا استفاده می‌کند. این سبک معمولا در ساختمان‌های تجاری و فرهنگی مانند مراکز خرید، هتل ها و گالری های هنری استفاده می شود.

انواع سبک های طراحی نمای ساختمان

انتخاب سبک طراحی نمای ساختمان

به صورت کلی اگر به دنبال نمایی هستید که امروزی باشه، سبک مدرن گزینه مناسبی برای انتخاب است. زمانیکه تصمیم گرفتید نمای ساختمان شما به صورت مجلل و باشکوه ساخته شود به دنبال پیاده‌سازی سبک کلاسیک بروید. گاهی اوقات شما ساده پسند هستید پس پیشنهاد میشود که از سبک مینیمال در طراحی نمای ساختمان استفاده نمایید.

شاید شما به دنبال نمایی اصیل بگردید. نمای ساختمان با ویژگی‌های سنتی و ایرانی که بیانگر پیشینیان شما باشد. در چنین شرایطی انتخاب سبک ایرانی می‌تواند به شما در رسیدن خواسته‌ای که دارد کمک کند. اسم سبک رومی حداقل یک بار به گوش همه ما رسیده است. منظور از سبک رومی، نمای ساختمانی با ویژگی‌های کلاسیک و رومی است (عناصرسبک‌شناسی).

عوامل موثر در انتخاب سبک نمای ساختمان

انتخاب سبک نما شامل مواردی می‌شود که باید آنها را در نظر گرفت. از مهمترین عوامل دخیل در این موضوع میشه ب سلیقه شخصی، موقعیت جغرافیایی، کاربری ساختمان، و بودجه اشاره کرد. یکی از مهمترین عوامل در این زمینه سلیقه شخصی است. شخص طراح باید به گونه‌ای عمل کند که به سلیقه کارفرما نیز احترام بگذارد. عامل بعدی موقعیت جغرافیایی است. مثالی که می‌توان در این زمینه زد مناطقی با آب و هوای گرم و مرطوب هستند. مناطقی که چنین آب و هوایی دارند بهتر است از سبک‌های مدرن با سطوح شیشه‌ای استفاده کنند و فلز را در نما نگنجانند.

عامل بعدی کاربری ساختمان است. باید نگاه کرد ساختمانی که در حال طراحی آن هستیم چه نوع کاربردی دارد. برای مثال ساختمان‌های تجاری بهتر است که از سبک‌های مدرن و مینیمال استفاده کنند. بودجه عاملیست که می‌توان آن را یکی از مهمترین‌ها بر شمرد. برخی از سبک‌های طراحی نمای ساختمان نسبت به نمونه‌های دیگر هزینه‌ای بیشتر بر روی دست ساختمان ساز می‌گذارند. کارفرما در مرحله انتخاب نوع سبک نما باید با توجه به بودجه‌ای که دارد دست به انتخاب بزند. بهترین کار این است که کارفرما قبل از انتخاب هزینه‌های نسبی را از طراح نما سوال کند تا دچار مشکل نشود.

مراحل طراحی سبک نمای ساختمان

فرآیندی چند مرحله‌ای در طی کردن مراحل طراحی سبک نما باید سپری شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد. بررسی شرایط محیطی یکی از این مراحل است. در این مرحله شرایط محیطی مثل نور خورشید، آب و هوا، جهت وزش باد، و موارد دیگر باید مورد بررسی قرار گیرند. مرحله دیگر بررسی کاربری ساختمان است. کاربری ساختمان و نیازهایی که باید برای آن کاربری تامین شوند می‌بایست در نظر گرفته شوند. جمع آوری اطلاعات یکی از مراحل دیگر است. توی این مرحله اطلاعات لازم در خصوص ساختمان و مواردی که برای آن ساختمان امکان پذیر است جمع آوری می‌شوند.

مرحله دیگر در این مسیر انتخاب سبک طراحی است. عوامل مختلف در انتخاب سبک طراحی باید مورد توجه قرار بگیرند. بعد از بررسی موارد سبک طراحی نمای ساختمان انتخاب خواهد شد. مرحله دیگر طراحی اولیه است. طراح با توجه به مواردی که مورد بررسی قرار داده است اقدام به زدن طرح اولیه می‌کند. اصلاحات و تغییرات در مرحله بعد اتفاق خواهند افتاد. طرح اولیه‌ای که طراح اقدام به زدن آن کرده است مورد بررسی و اصلاح قرار خواهد گرفت. پروسه‌ای که ممکن است چندین بار صورت پذیرد و دست خوش تغییرات شود. مرحله آخر تایید طرح است. طرح نهایی که در نهایت مورد توافق همگان منجمله کارفرما قرار گیرد را تایید طرح می‌گویند.

چرا شیراز ملک؟

دفتر معماری شیراز ملک با تجربه‌ای بیش از 10 سال در طراحی و اجرای پروژه‌های معماری به طراحی پروژه‌هایی با کیفیت و منحصربفرد می‌پردازد. اعتقاد تیم ما بر این است که طراحی باید منطبق بر نیازهای مشتری صورت پذیرد. تیم ما از کارشناسان متخصص با سطح دانش بالا در زمینه‌های مختلف معماری تشکیل شده است. استفاده از تکنولوژی‌های نوین در کنار ذهن‌های خلاق افراد تیم باعث تمایز ما با سایر تیم‌ها گردیده است. پروژه‌های طراحی‌های داخلی، خارجی، لنداسکیپ، محوطه، و فضای سبز با کیفیت و منحصر به فرد را از ما بخواهید.



دیدگاه کاربران (0)

دیدگاه خود را بنویسید

موارد ستاره دار الزامی هستند

دیدگاه شما *
نام شما *
آدرس وب سایت شما

به مشاوره نیاز دارید؟

سوالات خود را از ما بپرسید

ثبت درخواست مشاوره
09170063004